De nieuwe CO CO2 melder van Fibaro

De nieuwe CO melder van Fibaro zoals alle producten van Fibaro is ook dit product weer een strak design.

Veiligheid in een mooi jasje.

De co melder heeft dezelfde behuizing als de fibaro rookmelder het doosje is wel wat dikker geworden

Voor de rest is die net hetzelfde aan te melden als de rookmelder.

De plaatsing vd CO melder moet wel laag aan de grond gebeuren dit is ook een reden dat een rookmelder en CO melder nooit in 1 behuizing kunnen.

Te koop bij Nowtech.

Smappee Energiemonitor

Smappee De Energiemonitor, weet waar U energie heen gaat,

Dat klinkt leuk toch????.

Wij vonden van wel en hebben hem opgenomen in ons assortiment. Wij hebben hem wel zelf geïnstalleerd in de meterkast en zijn hem uitvoerig aan het testen wat het gaat worden.

De beschrijving toont veel goeds de recentie’s niet zo erg. Het is natuurlijk wel dat je een nieuw product een kans moet geven (smappee werkt hard aan software update’s) en dit hebben wij gedaan.

Hij hangt nu sinds 25-08-2017 in onze meterkast en begint warempel al dingen te herkennen. Zoals de koelkast + compressor + nog 6 andere apparaten (die zijn nog onbekend). Hij geeft natuurlijk ook het gewone/live energieverbruik aan maar dit vindt ik in dit geval niet zo interessant aangezien ik hier toon voor heb hangen je ziet wel dat het altijd even duurt voordat toon en smappee het zelfde verbruik aan geven.

Hij is hier te koop.

Screenschot 28-08-2017

De revolutionaire Fibaro Swipe, Onvoorstelbaar!

De revolutionaire Fibaro Swipe hij is er, het heeft lang geduurd maar zoals alle producten van Fibaro hij mag er zijn.

Inmiddels heb ik hem zelf een tijdje in gebruik het is even wennen in het begin.

Hij werkt best leuk je moet alleen de gebaren onthouden zodat je weet wat er gebeuren gaat. Ik heb inmiddels wat scene’s eraan gekoppelt waarvan 1 de verlichting en verwarming regelt zodat Fibaro weet of je wel of geen luxe wilt.

Ik heb hem ingesteld op batterijen half zuinig en als je dan langzaam ervoor  beweegt zou hij wakker moeten worden en je handgebaar moeten herkennen dit laat helaas af en toe wat te wensen over waardoor hij een andere beweging signaleert en het net niet goed gaat.

Het fijne is dat je nu een afstandsbediening hebt die niet opvalt en ook niet in de weg staat en toch je huis iets extra kunt bedienen op een simpele manier.

Te koop bij Nowtech.nl

Neato Botvac Connected Robotstofzuiger

neato

Hij is nu 3 maanden in gebruik en hij bevalt ons zeer goed hij zuigt minimaal 1 x per dag en vaker nog meer.

De Botvac Connected heeft een leuke gadget wat je wel maar weinig gebruikt en dat is hem besturen via je telefoon een zeer leuk idee alleen niet echt praktisch.

Hij is wel makkelijk te programmeren met je telefoon, per dag van de week wel nog steeds maar 1 x per dag.

De eerste keer aanmelden op het wifi netwerk is wel een beetje omslachtig, de Connected maakt uiteindelijk verbinding met Neato en de app ook waardoor je overal met internet de status van je stofzuiger kunt volgen of aanzetten.

Al met al blijft het een mooi gezicht hoe deze de ruimte’s netjes stofzuigt het is net als een vaatwasser als je hem eenmaal hebt kun je niet meer zonder.

https://www.nowtech.nl/home/neato-botvac-connected.html

De Zipa mini ultimate home control van zipato

zipato-zipamini zij

Hij ziet er veelbelovend uit mooie doos zeer compact kastje, voelt ook vrij zwaar aan dan blijft die tenminste staan met alle stugge kabels.

 

Zoals de naam al doet vermoeden is dit de mini versie van de Zipabox.
Het is eigenlijk een z-wave controller en een Android Tablet in één.
 Er staan diverse apps op de box geïnstalleerd. Zoals bv Youtube, Netflix, Google chrome, etc.
Google Play staat er al op.
Je kunt direct apps installeren die je wilt.
De box kun je tevens als 2e controller gebruiken in het Zipato netwerk.

Specificaties:

– OS: Android 4.2
– CPU: Dual Core ARM Cortex A7 – Allwinner A20
– Geheugen: DDR3 – 512 MB
– HDMI: 1.4
– Poorten: USB (1), USB (2) host, AV en Audio out
– Card-slot: Micro Sd
– Netwerk: Ethernet port en WIFI 802.11 b/g/n
 zipato-zipamini

Opple Ledverlichting

Sinds kort heb ik ook Opple led verlichting in mijn webwinkel te koop, deze heb ik eerst uitvoerig getest en ik moet zeggen prima lampje.

EcoMax_Bulb_E27

Ik heb een aantal verschillende lampen geprobeerd en ja ze komen ongelooflijk in de buurt van de standaard gloeilamp, ze zien er +-

uit als een  gloeilamp maar geven ook het licht van de gloeilamp maar het verbruik is sterk verlaagt van 60 watt naar 6 watt en dan dezelfde hoeveelheid licht ook de kaarslampjes zijn er in verschillende maten en vormen en ook die zijn zeer mooi en veel licht.

Als je de gloeilamp naast de brandende opple lamp houd dan zie je wel een klein verschil in licht kleur als ze eenmaal uit elkaar zijn dan zie je dat verschil helemaal niet meer.

Een mooie lamp voor een mooie prijs.

http://www.nowtech.nl/opple-energiezuinig/

Vileda Virobi: review

Vileda Virobi poets robot.

Vandaag bij de lidl de Vileda Virobi robotveger gekocht puur voor de nieuwsgierigheid. Ik heb hier een neato botvac 85D die elke dag stofzuigt en hier zijn wij zeer tevreden over en een dweilrobot ernaast lijkt dan wel leuk.

Bij thuiskomst direct uitgepakt hij ziet er grappig uit maar dweilrobot lijkt ons ver te zoeken aangezien het droge doekjes zijn en zodra deze nat is rijdt die niet meer, hij is erg laag aan de grond, ook werkt hij direct geen accu die eerst opgeladen moet worden ook fijn, doekje eronder en knopje indrukken.

Tja en dan ziet het wel grappig uit hij rijdt in rechte lijnen tot hij ergens tegen aanbotst en dan wijzigt die zijn route hij komt met zijn randen ook onder de kastjes en spullen en ik moet zeggen de  doek wordt vies hij veegt wel van alles op maar ik kan niet zeggen dat deze echt mooi poetst voor erbij is die leuk.

Virobi 1

Positieve punten

  • Duidelijk handleiding;
  • Makkelijk te bedienen knoppen;
  • Het wegwerpdoekje is makkelijk te bevestigen en te verwijderen;
  • De wielen laten geen sporen na op de vloer;
  • Huisdierharen worden verwijderd.

Negatieve punten

  • Hij zit gauw ergens vast de wielen hebben niet een hele goede grip;
  • Herkennen van obstakels gaat niet goed, de Vileda Virobi stoot overal tegen aan.

Conclusie

De robotveger is leuk om te zien, maar een veger en stoffer en blik is veel efficiënter.

Flush on/off thermostaat van qubino

Flush%20Thermostat%20300px

Vandaag de thermostaat module van qubino aangemeld op mijn fibaro hc2 controller en aangesloten op mijn vloerverwarming.

Het had wat voeten in aarde maar het is toch goed gelukt en werkt zeer mooi, dit kwam door het uitpuzelen van de gebruikte commando’s zoals uit is 0 maar auto is 3 hele graden werken niet je moet met halve graden werken 24.5 gr.

Het is een zelfstandige thermostaat die je of uit of automatisch kan zetten los daarvan kun je de temperatuur toewijzen die je wilt hebben en dan werkt die prima ik heb nu ingesteld dat als iemand aanwezig is de vloer 25 gr moet worden en als er niemand is 16gr.

Al met al is het een mooi apparaatje wat een nuttig functie heeft, hij werkt volledig onafhankelijk en is toch bestuurbaar.